Angyalok városa

Sziasztok,

Annyi élmény és inger ért a Los Angeles layoveren, illetve annyira informatív volt az egész, hogy úgy döntöttem, leírom nektek blog formájában. Teli vagyok sztár pletykákkal is, gondolom, az is sok mindenkit érdekel.

Dubaiból reggel 9 körül szálltunk fel, röpke 15 óra 50 perc után már landoltunk is Los Angelesben,  járat nem is volt annyira szörnyű, mint ahogy a crew meséli (nade nem úgy ám a visszaút…. ).

Megint jött repülés imádatom … már a járaton kérdezgettem a crew-t, hogy van-e kedvük burgerezni velem egyet, mert tudok egy jó helyet, ráadásul a hely speckó, mivel kb csak Californiában van ez a márka, illetve néhány helyen a nyugati parton. In-n-Out Burger. Meg ha már Amerika, akkor burger … 😀 Egyébként ez különleges, mert az alapanyagok elvileg frissek, reggel kerülnek a konyhára. Na de nem is ez a lényeg hanem, hogy ez a burgeres a Los Angeles-i repülőtér mellett van, így lehet látni a fel és leszálló gépeket nagyon-nagyon közelről. Még én is meglepődtem, de 5 kolléga jött velem. Egyedül is elmentem volna, de akkor csak selfie-t tudtam volna fotózni. Ahogy kiszálltunk az uberből, elfelejtettem, hogy nem aludtam rendesen 24 órája, és mint egy kis gyerek, úgy örültem a kb. 30 másodpercenként leszálló gépeknek!

thumb_IMG_4774_1024
Életem selfie-je

Ami vicces ezzel a képpel kapcsolatban, hogy mikor kiraktam Facebookra, egy amerikai ismerősöm kommentelt alatta, hogy ő ül a gépben… 😀 Pilóta a Southwest Airlenes-nál, és valóban este 19:30-kor szállt le aznap Los Angelesben, de a képet 18:07-kor lőttem. Pedig majdnem összehoztunk egy közös fotót véletlenül.

thumb_IMG_4786_1024
Ez pedig a layover képe lett számomra.

Visszafelé nem volt internetünk, hogy rendeljünk Ubert, tehát taxit kellett keresni, egy bevállalós sofőr elvitt hatunkat egy sima 5 személyes autóval. Utólag is köszi!

Másnap 10:30-kor indultunk egy városnéző túrára, amit én szerveztem le. Odafele úton körbe jártam az A380-asat, hogy ki akar csatlakozni hozzám, mert hogy én már felvettem a kapcsolatot egy túravezetővel. We Love LA a neve a cégnek, és elég borsos ára van az interneten, de szerencsére van kedvezményünk…. 😀 És hogy miért van szükség rájuk? A hotel a reptér mellett van, és a város amúgyis nagyon nagy, és a látnivalók abszolúte nem séta távolságra vannak egymástól. Illetve a vezető tudja, hol kell megállni, fizeti a parkoló jegyeket… Hallottam, hogy crew járt úgy, hogy tilosban parkoltak USA-ban valahol, és a hatóság elvitte a bérelt kocsit. Na most azután szaladgáljál a két napos layovereden …

Első állomásunk azonnal a Hollywood felirat volt, az útunk nagyon szép kis város részen vezetett fel oda. A slussz poén az volt, hogy amikor jöttünk vissza az útra, kérdezi egy középkorú pasas, hogy sikerült-e jó képet csinálni. Válaszolok vidáman, hogy igen, és neked? És akkor aranyosan rám mosolyog, közben azt gondolja, hogy “a kis naív”, és válaszol, hogy “hát én itt lakok”. Ja, mondom, jól van, jó neked…. 😀

thumb_COKZ2399_1024thumb_IMG_5179_1024

Következő állomásunk a Hollywood városrész volt, ahol helyet kap a Dolby Theatre, ahol az Oscar-díj átadásokat rendezik évente. Ott álltunk, ahol a sztárok vörös szőnyegen fényképezkednek, és sétálnak be a színházba! Az épületet 2001 novemberében adták át, és kifejezetten az Oscar igényeit figyelembevéve készült, befogadóképessége kb. 3400 fő.

GPTempDownload
Carlos volt a túravezetőnk.
GPTempDownload (1)
A lépcső a Dolby theatre-höz vezet.

A Hollywood Boulevard-on (azaz körúton) találjuk a híres csillagokat, és ezt úgy hívják, hogy Walk of Fame – Hollywood-i hírességek sétánya. Ma mát több mint 2000 csillag található az utcán, az elsőt 1960. február 9-én helyezték el. Nem sétáltunk végig az egészen, de így is sok ismerős nevet láttam.

thumb_IMG_5064_1024
Trump csillagát elkerítették, és lefedték, mert amióta megválasztották, állandóan rongálják. Hollywood úgy döntött, hogy végleg el fogja távolítani…
thumb_IMG_5066_1024
Öt kategória van: filmipar, rádiózás, tv műsor, színház és zene.
thumb_GNZF4473_1024
Vannak nem valós személyek is.
thumb_GSZK0970_1024
Ez a kis srác nagyon élte a csillagokat, itt éppen Micheal Jackson-ével pózol.
thumb_RHJI8021_1024
Ez pedig a kollégám fotója, tőlem függetlenül, őt is megfogta a gyerkőc.

thumb_IMG_5074_1024

thumb_IMG_5065_1024
Illetve megtalálunk néhány márkát is.
thumb_PSHO6963_1024
Én is kaptam egy csillagot…
thumb_FXBD6368_1024
Walk of Fame-et játszunk kollégámmal

Volt még egy-két vicces momentum itt…

thumb_IMG_5075_1024
Elvis Presley oda volt a cadillac-ekért, és ezt a kocsit az ő tiszteletére állították ki Hollywoodban.
thumb_IMG_5070_1024
A TCL Chinese Theatre (Kínai színház) előtt sok sztár kéz és láb nyomata található a betonban, itt épp Micheal Jacksonnal mérem össze a tenyerem.
thumb_IMG_5073_1024
George Clooney (láb)nyomában.
thumb_GTFF9835_1024
King Kong elkapott a végére….

Képekben mesélek továbbra is …

thumb_SQJV5613_1024
Farmerek piaca – itt megebédeltünk, volt minden jó, és rendes piac is. A mögöttem látható utca pedig shoppingolós.
thumb_MWSO4429_1024
Beverly Wilshire Hotel, ahol a Micsoda nőt forgatták, csak elgurultunk előtte kocsival.
thumb_GPBS2179_1024
Átvezettünk a Rodeo Drive-on, amely egy olyan utca, ahol a világ legdrágább márkái találhatóak meg, és a közelben lakó sztárok járnak ide vásárolni. Csak lejönnek a Beverly Hills-i villájukból. Persze manapság már ritkábban fordulnak elő, és nagyon rejtőzködnek, mert turista látványosság lett ez is.
thumb_FPUN9125_1024
A csapat
thumb_LBLYE1852_1024
Én és az új LA sapim
thumb_IMG_5079_1024
Egy utcácska Beverly Hillsben.
IMG_5199
Ezért a képért meg kellett küzdeni, ugyanis ezen az úton fel le jöttek az autók.. Itt épp egy piros Mercedes lassított már annyira le, hogy szinte leállt fényképező kollégám mögött… láttam én, hogy jön, de éreztem, hogy jó lesz a fotó… Utólag megbeszéltük, hogy biztos Jennifer Aniston volt az autóban hazaútban. 😀
ac7edc05-0fcb-4679-bf3c-7bb025594ae1-1
Kulisszák mögött…

Carlos mutatott nekünk egy két sztár házat. Elvis Presley is itt élt, 1967-ben vásárolta a házat, amely 4 szobából és 5 fürdőszobából áll. Ma is laknak benne, de nem híresség. Az ő házával szemben van Micheal Jackson háza, mivel nagyon szerette és tisztelte Presleyt, így közel akart élni az ő házához. Kicsit neki már több szobából állt az apartmant… 7 szoba, 13 fürdőszoba. Itt hunyt el 2009-ben.

Következő híresség… őt szerintem otthon annyira nem ismerjük, pedig egy csodálatos személy. Ellen Degeneres napi talk show-t vezet és azontúl, hogy sztárokkal pacsi pajtás, rengeteget jótékonykodik. 2014 januárjában vásárolta a házát Beverly Hillsben 39 millió dollárért majd eladta 2014 végén (nem élt ott egy évet sem) 55 millióért, kicsit felment az ára, hogy ő élt ott…. 😀 Dehát valamiből pénzt kell csinálnia a jótékonykodásaira.

Az ő szomszédságában van a playboy király, Hugh Hefner birodalma. 29 szoba van itt… Kellett a hely a huncutkodáshoz, ugyebár.

Beugrottunk egy temetőbe is…

thumb_IMG_5099_1024
Hírességek temetője ez, azonban mondta a túravezetőnk, hogy a legtöbbjük régen volt nagy ember, mi valószínűleg nem ismerjük őket, de egyet biztos. Aztán kiderült, kettőt is. Marilyn Monroe sírja… közvetlenül Hugh Hefner-é mellett. Itt van a testük is, nem hanvasztották őket.

Innen már csak két híres partot néztünk meg, az első a Santa Monica beach volt. Őszintén ez annyira nem tetszett, még fényképem sincs róla, csak videóztam. Ami tetszett itt, hogy volt egy Beverly Hills térkép, hogy ki hol lakik, és hogy milyen bűntények, balesetek történtek.

A második tengerpart már annál inkább elnyerte tetszésem… Venice Beach. Túravezetőnk szerint itt forgatták a Baywatch sorozatot. Égig érő pálmafákkal van teli az egész. A parton húzodó utcán művészek árulják a képeiket, tetováló szalonok és szuvenír boltok csábítják a turistákat.

thumb_IMG_5129_1024thumb_IMG_5117_1024thumb_IMG_5111_1024thumb_IMG_5121_1024dc8c42d9-c846-4728-a7da-b402a5202004-1298ecb7e-2921-45fd-b71b-c313bf846849

Muscle Beach-nek, azaz Izom partnak is hívják, mert anno Arnold Schwarzenegger edzett itt. Találtam egy videót, amit tavaly ilyenkor raktak fel Youtube-ra, , hogy Schwarzi visszatér a beachre edzeni. Na most ez a vidi nagyon impozáns, de amikor én voltam ott, két izom agy tengett lengett csak ott, és nem izmos lányok voltak a súlyok… És az eszközökre is ráférne egy tatarozás, kb annyi idősek lehetnek, mint Schwarzi… 😀

Azt beszéltük utána, hogy abból a szempontból csalódás ez a beach, hogy a filmekben nagyon szuper és gyönyörű, és szép lányok és szép srácok futkorásznak a homokban. Ennek ellenére teli van csövessel és sok füvessel is. Így ma már ( vagy lehet régen is így volt, csak a filmekben néz ki jól) a hangulata igen őrült. Nekem így is bejött… kerülgettem ott a dilisebbnél dilisebb embereket. El tudnék ücsörögni ott egy napot és nézni ki mit csinál…

Természetesen szeretnék visszamenni ide is, és körbejárni igazából egész Californiát. Eddig még San Franciscoban voltam, de ott szakadt az eső, így annyira nem jött át a dolog, de adnék neki még egy esélyt, ha már ott vagyok. Csak ne lenne ez a 15 órás járat köztünk…. 😀

 

 

Szösszenet a repülésről… Oda jött hozzám egy pasas unalmában a járaton, és arról kezdett kérdezni, hogy miért az Északi Sark felett repülünk, és miért nem az Atlanti-óceán felett. Egyszerűen leütöttem a csávót, mert hogy rövidebb. És képzeljétek nem hitt nekem!! Szerinte a repülés jog miatt lehet így… Én meg így pislogok, hogy látta-e már a Föld alakját?!?!?! Na addig addig bizonygatta ott nekem, hogy a jog és nem a távolság az ok, hogy felrántottam magam (nehezen viselem a hülye kérdéseket 😀 ), és bementem a pilótafülkébe, és megkérdeztem a pilótákat, hogy szerintük mennyivel lenne hosszabb, mert hogy itt van egy okostojás. Annyira tetszett nekik a téma, hogy bevitték a repülőszámítógépébe az útvonalat az Atlanti-óceán felé, és neki álltak számolni, de olyan sokáig tartott, hogy mondtam nekik, vissza kell mennem, majd hívjanak már fel. Na egy olyan 5 perc múlva hívtak a válasszal, hogy adott sebességen 2 órával hosszabb, 1000 mérfölddel hosszabb (1609 km), és kb 30 tonnával több üzemanyag kellene hozzá. Drága utas elfogadta … 😀

Remélem, tetszett a bejegyzés, köszi, hogy olvasol

Üdv,

Dorka

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s