Elkezdődött a tréning

A SEP tréning közepén járunk, ami a Safety and Emergency Procedures, vagyis Biztonsági és Vészhelyzeti eljárásoknak felel meg magyarul. Hihetetlenül intenzív a kurzus, kb levegőt nem kapok, szóval aki ide készül, kösse fel a gyatyáját. 😀 Úgy néz ki ez a két és fél hetem, hogy 7-8-kor kelek reggel, tanulok 12:00-12:30-ig, 13:00-kor buszra szállunk, irány a suli, 14:00-kor kezdődik az óra, és 22:00-ig tart. 23:00-éjfél, mire ágyba esek, mert még van írásbeli lecke, ami 1-1,5 órát igénybe vesz, reggel indul minden elölről  a tanulással. 😀 ❤

Tudtam én, hogy nem egyszerű légiutaskísérőnek lenni, és az elsődleges feladatunk nem a pincérkedés, hanem a biztonság, de hogy ennyi mindent meg kell tanulni, azt nem gondoltam. Szerencsére szuperek a tanáraink, egyszerűen imádom őket, hárman vannak: egy egyiptomi nő, egy görög nő, és egy libanoni férfi. Nagyon jól tanítanak, sokat ismétlünk, interaktívak az órák, így úgy jövök haza, hogy már szinte tudom is, csak az angol kifejezéseket kell beletuszkolni a fejembe. Még az angol anyanyelvűek is küszködnek vele, tök vicces, ilyen 7-8 szavas elnevezések például az ajtó részeinek. 😀

Eddig 6 gyakorlati vizsgánk volt (ezek mind repülőgép szimulátorban-mozog, zörög, rázkódik, füstöl, minden ami kell, isteni 😀 ) és 2 elméleti (egyik szóban, másik számítógépen teszt formájában).

Gyakorlati vizsgák:

  • Turbulencia – hogyan kell rendbe rakni a kabint, ellátni az utasokat, ha szükséges
  • Tervezett kényszerleszállás – amikor a magasban történik valami, és van még 10-20 percünk, és fel tudjuk készíteni az utasokat a földet érésre (reptérre, terepre vagy vízre 😉 )
  • Nem tervezett kényszerleszállás – amikor fel vagy leszállás közben történik valami, és nem tudjuk az utasokat tanácsokkal ellátni előre.
  • Kabinnyomás-változás – amikor valahol szivárog a levegő, vagy simán kiszakad egy ajtó vagy ablak 😀 ez a legfinibb szerintem, nagyon megijedtem, mikor elém zuhantak az oxigén maszkok 😀
  • Tűzoltás – na jó, ez is jó! Megtanultuk észlelni, felderíteni és eloltani a tüzet. Ezt kellett gyakorolni a szimulátorban, de itt nem igazi tűzzel és füsttel. Ez után pedig valódi tüzet is kellett oltanunk egy másik épületben, ahol szuperul ki volt alakítva minden, az egész kontrollálva volt, és vigyáztak ránk a drága oktatóink 🙂
  • Kommunikáció – tűzoltás közben egy légiutaskísérőnek telefonon folyamatosan tájékoztatnia kell a kapitányt a történtekről. Állati nehéz, mert egyrészt angolul kell, a kapitány is kérdez, és a kollégák is kiabálva jelentik nekem a helyzetet.

Nagyjából minden napra jutott egy gyakorlati megpróbáltatás a szimulátorban. A szóbeli vizsga arról szólt, hogy a fedélzeten lévő összes eszközt meg kellett tanulni, hogy hogyan ellenőrizzük le repülés előtt (szóról szóra!). 18-20 ilyen eszköz volt. A számítógépes vizsga pedig 25 kérdés volt, és 80%-ot kellett teljesíteni, minden apróságba belekérdeztek.

Jaj még volt egy ajtó feladat is, hogy a Boeing B777-nek hogy kell kinyitni az ajtaját. Nem ám csak úgy, hogy megfogod a kart aztán megrántod és kész… Egyszerűnek tűnik, de nem az. Kellett nyitni zárni sima esetben, és evakuálni is kellett. Ezutóbbi nagyon jó volt, mert üvölteni kell, mint az állat, hogy induljanak meg az utasok.

A legizgibbet hagytam utoljára… A vízre szállást. (Természetesen, tudom, hogy ezek a dolgok nagyon is komoly esetek, és nem szabad belőlük viccet csinálni. De amikor egész délután ezekről a balesetekről hallgatunk, és hogy hányan hol haltak meg, kicsit már depis az ember, és jól esik a hülyülés a többiekkel. Tehát ennek fényében.)

Ugorj és Csússz
Ugorj és Csússz

Képekben mutatom meg. Miután lecsúsztunk a felfújható csúszdán, megtanultuk, hogy hogyan használjuk azt úgy, mint egy mentőcsónakot, és hogy maradjunk életben a tengeren, míg megtalálnak. Egyébként elképesztő mennyi eszköz van a túlélésre! Szóval nyugi, ha a vízre szállást túlélted, akkor túl vagy a nehezén már. 😀  Ezek után bele kellett ugrani az elég hideg vízbe mentőmellényben, és felvenni a megfelelő pózt, hogy ne fagyjunk meg félórán belül.

Jobb oldalon, harmadik vagyok, de itt az a lényeg, hogy milyen cukin figyelünk az oktatóra :)
Jobb oldalon, harmadik vagyok, de itt az a lényeg, hogy milyen cukin figyelünk az oktatóra 🙂
IMG_7678
Hogy ne ázzunk el, ha esik az eső az óceánon
IMG_7706
Hogy ne fagyjunk meg, ha kilyukadt a mentőcsónakunk
IMG_7708
Ázott verebek

Csütörtökön nagy vizsgánk lesz, megkapjuk a typerating-et a B777-re, azaz az engedélyt, hogy repülhetünk és szolgálhatunk rajta. Elméleti vizsga lesz, elég kemény! Szorítsatok!

See you soon,

Dorka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s