Velencei karnevál Venice carnival

Sziasztok,

Eltelt már kis idő a legutóbbi bejegyzésem óta, elnézést kérek, kicsit le voltam terhelve februárban. Viszont hónap végére meglepett a cégem, felhívtak egy délután, hogy látják, hogy van két turnaroundom, és hogy nem csinálnék-e helyettük egy layovert, mert tudnának ajánlani másik hármat, és válasszak közülök. Ilyen még sose történt velem, és lehet hogy nem is fog többé.  Természetesen, egy layover mindig jobb, mint két turnaround. És Velencét választottam. Csak a telefonbeszélgetés után tudatosult bennem, hogy a karnevál utolsó napján érkezek a városba!

thumb_cial0823_1024

 

Szerencsénk volt, mert az egyik ukrán lánynak volt egy orosz ismerőse a városban, aki hivatásos túravezető, ugyan oroszul, de az ukrán kolléganőnk fordított nekünk. ❤ Így megtudtam, hogy Velencét egy évben többször is fenyegeti az úgy nevezett magas víz, a Szent Márk tér jó párszor víz alatt van az év során. Van olyan, hogy csak gumicsizmában lehet közlekedni a városban! Azt is megtudtuk az orosz hölgytől, hogy a városban egyáltalán nincsenek autók, gyalogolni kell, vagy pedig vízitaxiba szállni! :O Mi sétáltunk körülbelül másfél-két órát a kis utcákban, egyedül biztos eltévedtem volna. Terveztem is, hogy egyedül megyek be, ha nem jön senki, mert láttam a honlapunkon, hogy már majdnem mindenki volt Velencében, de képzeljétek 11-en mentünk be a 19-ből! Ez nagyon ritka, szuper aktív csapatunk volt!

thumb_nsnj0365_1024

Az olaszoknak is van fánkjuk, mint nálunk farsangkor, az övékét Frittelle-nek hívják, és kizárólag Velencében a karnevál ideje alatt árusítják ezeket, gyorsan be is szereztem egy almásat (ami eredeti recept) és egy nutellásat, ami újítás. Hát az almás nem ízlett, teli volt mazsolával… De a fánk tésztájának az íze nagyon hasonlít a miénkhez! 🙂

thumb_pnsn1763_1024
Lesifotóskodok

thumb_qruc8797_1024
És megint! Itt még nem annyira mertem őket fotózni.
Szépen lassan megérkeztünk a Rialto hídhoz, ami Velence legimpozánsabb és egyben legrégebbi hídja, a 16. században emelték! Nagyon érdekes, mert elég széles, és a közepén boltok vannak!

dsc_0044
Rialto híd

thumb_nlai0170_1024
Még a kutyák is beöltöznek

dsc_0047
Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, milyen lehet ez a fotó napfényben! 
Azt mondanom sem kell, hogy az utcák teli voltak beöltözött helyiekkel, napközben még poén volt, ahogy a nagy tollas maszkokban elsuhannak mellettünk, de estére egyre jobban para lett volna, ha mondjuk egyedül vagyok, mert egy két öltözék, főleg a szigorú arcú maszkokkal a szűk sikátor utcákon, mit ne mondjak, ijesztő. 😀

dsc_0060
És a Szent Márk tér

thumb_fwnq1285_1024
Imádják a fotózzák őket

thumb_img_1026_1024
És te is be állhatsz közéjük

thumb_img_1068_1024
Egyszerűen nincsenek szavak ezekre a ruhákra!
 

Ki akartuk próbálni Európa egyik legrégebbi kávéházát, még Rómában olvastam róla, amikor a Caffe Greco-ban voltunk anyuval, ami ugye egy 250 éves kávézó, a kis turista könyvünk emlegette, ezt a velenceit, amit Caffe Floriannak hívnak, és 1720-ban nyitották meg!! Na, de a helyiektől nem fértünk be, képzeljétek. Sőt! A turistákkal kellett verekednem, hogy egy fénykép erejéig odajussak az ablakhoz! 😀 Ide majd egyszer visszajövök, amikor nem lesz karnevál.

thumb_dsc_0067_1024
Caffe Florian
Hát ennyi lett volna a kis velencei élménybeszámolóm! 🙂

Üdv,

Dorka


Hi Everyone!

I was lazy and busy lately to post here, sorry about that. At the end of February the company called me, that they see I have 2 turnarounds and it’s possible to do a layover instead now. This happens like once in a life time. 😀 I chose Venice and when the guy hang up I realized this is the time of carnival there! ❤

thumb_cial0823_1024

We were lucky as one of our colleagues had a friend there who was a tour guide only in Russian though, but the Ukrainian cabin crew translated everything. So we got to know that Venice was under water several times during the year, specially the San Marco Square. Sometimes you need to wear gum boots in the city. The tour guide also said there were no cars in the city, you need to walk or take a watertaxi. 🙂 We walked like 1,5-2 hours in the city on the small streets, I am sure, I would have been lost without this guide even if I have an offline map…

thumb_nsnj0365_1024

We tried a doughnut called Frittelli what you can eat only at the time of Carnival and only in Venice. There are traditional ones (with apple or jam) and new ones (with nutella). We have similar doughnuts in Hungary for our one day carnival so it was nice to have one (two … ).

thumb_pnsn1763_1024
Paparazzi

thumb_qruc8797_1024
🙂
Slowly we reached the Rialto bridge which is the most amazing and oldest bridge over the canal, it was built in 16 century. It is really interesting because there are shops on it!

dsc_0044
Rialto bridge

thumb_nlai0170_1024
Even the dogs have carnival

dsc_0047
The view from the bridge with bad weather.
No need to say the streets were full of dressed in locals, it was funny at the beginning but as the sun went down it became creepy on the small streets of Venice. Some of the masks have such a strict face!

dsc_0060
San Marco Square

thumb_img_1068_1024
No words for these beautiful customs!

thumb_img_1026_1024
You can join for a photo! 🙂

thumb_fwnq1285_1024
They love if you take photos!
We wanted to try one of the first coffeeshops in Europe called Caffe Florian founded in 1720! I read about this one when we were in Rome and we tried Caffe Greco. But imagine we could not fit in because of the locals, what’s more I needed to fight to get closer to the mirror of the coffeeshop and take a photo…. So I need to come back and have a coffee here when there is no carnival… 😀

thumb_dsc_0067_1024
Caffe Florin
So that was my little and beautiful Venice layover! 🙂 🙂 🙂

See you soon,

Dorka


2 thoughts on “Velencei karnevál Venice carnival

  1. I envy you for seeing carnival in Venice. My goodness what a sight that must have been. This is a dream for me to experience one day. Lucky you but thanks for sharing!

    Liked by 1 person

Leave a comment